Vilken ar synen gallande antalet sexpartners en partner haft?

Att andelen sexpartners ar hogre idag an den varit forr beror kungen manga grej. En av de saker som forskare har kunnat se varit bidragande ar bland annat preventivmedel. Under 1960-talet introducerades bade spiral och p-piller, och samtidigt spred det sig en affar kvar landet som sa att karlek och sex inte nodvandigtvis behover besta synonym. Det inneha varit en faktum som paverkat hur manniskors sexliv ser ut i dag.

Gisela Helmius ar sociolog spann Uppsala Universitet och ar en av de forskare som gjort studier gallande omradet. Hon anser att en manniska tar till sig sadana beteenden de inneha lart sig som unga. Nar de som varenda unga pa 70-talet larde sig att sex ej maste besta synonym som en segsliten karlek ar det nagonting de tagit med sig och fort framat till andra. Darmed blev det aven mer etablerat att det ar fullstandigt acceptabelt att alska pro njutningens skull, inte bara med en partner man tanker ha resten fran livet.

Fran att man tidigare sag sex som ett metod att foroka sig borjade den i och med de har generationerna istallet knytas mer och mer samman med tillfredsstallelse. Det ar synnerligen inget alls som folk i Sverige verkar klaga ovanfor i dag. De svenskar som inneha en karleksrelation med sin allra senaste sexpartner minskar, och den andelen inneha minskat de senaste decennierna.

Sammandrag – antalet sexpartners for svenskar

  • Det antal sexpartners en person i Sverige har haft ar 11 – 15
  • Sverige ligger lite hogre i statistiken an andra lander
  • Yngre generationer har fler sexpartners an aldre

Enligt en granskning som genomfordes fran Statistiska Centralbyran (SCB) ar 2018, ledsen den genomsnittlige svensken med 6,8 personer under sin livstid. Den genomsnittliga siffran som beraknades forut hanar varenda 8,2 personer och forut kvinnor 5,4 personer. Det genomsnittliga antalet sexpartners inneha fordubblats sedan ar 1994, nar SCB genomforde sin forsta besiktning ifall amnet. Ar 2010 hade den genomsnittliga siffran stigit till 4,3 personer per person. Att antalet inneha okat ar inte helt forvanansvard, da manniskor inneha blivit allt mer inleda pro att ha sex med fler personer.

Svenskars sexuella liv

Hur sa galler antalet sexpartners hos den svenska befolkningen, sa visade undersokningen fran Inizio 2018 att den genomsnittliga svensken har haft 15,3 sexpartners. Denna siffra baseras kungen intervjuer med 3476 personer som varje ovan 16 ar, forut att atnjuta ett brett fundament.

Skillnader mellan kvinnor och hanar

En besiktning som Aftonbladet genomforde forut nagra ar darefter visade att kvinnor hade haft i medeltal 11,7 olika sexpartners, jamfort med att mans siffra varje 14,7. Det ar centralt att papeka att detta enkom ar ett medelvarde och ej tar beaktande till sexuell laggning eller alder.

Hur sa paverkar antalet sexpartners?

Antalet sexpartners en person inneha under sin livstid kan paverkas av olika faktorer. Det ar helt vanligt att en person som ar singel och utforskar sitt leva som ung vuxen har upp till 200 sexpartners, medan det ar identiska vanligt att en person som lever i ett omstandighet har farre an 10 sexpartners. Det ar viktigt att erinra att va som ar normalt varierar pundare kungen livssituation, och att ingen ar battre eller samre an nagon annan.

Massa olika faktorer kan inducera hur flertal personer man har sex med under sin livstid, sasom religiosa overtygelser, kulturella normer och den standpunkt som ens omnejd inneha till sex.

En experiment inneha avslojat att bade hanar och kvinnor sager att runt tio personer ar ett rimligt antal tidigare partners. Om en person har haft sex med farre personer an sa kan de ses som oovad, samtidigt ifall de inneha legat med fler personer kan de ses som pro losslappta. Dessa konklusion stoder gallande likadan findasianbeauty datum fason som man har tagit ordna pa hur flertal personer en manniska haft sex med i genomsnitt.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *